10 ευεργετικές ιδιότητες του μελιού

Το μέλι κατέχει ξεχωριστή θέση στη διατροφή του ανθρώπου ως φυσικό και υγιεινό προϊόν, χαρίζοντας υγεία και ευζωία.

Έχει παρατηρηθεί ότι με την κατανάλωση μελιού εξαφανίζεται η κόπωση μετά από έντονη πνευματική η χειρωνακτική εργασία και δίνει στον οργανισμό νέες δυνάμεις.

Διαβάζοντας παρακάτω θα μάθετε περισσότερα για τις θεραπευτικές ιδιότητες καθώς και τις 10 ευεργετικές χρήσεις του μελιού στην ανθρώπινη υγεία.

Τα προϊόντα της μέλισσας χαρίζουν στον άνθρωπο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

  • Ζωντάνια, ενεργητικότητα, σιγουριά, υγεία, ταχεία ανάρρωση
  • Επιταχύνει τον μεταβολισμό ρυθμίζοντας ταυτόχρονα το βάρος
  • Αυξάνει την όραση, τη μνήμη και διευρύνει την αντίληψη
  • Μειώνει την ατονία, το στρές, το άγχος, τη κατάθλιψη, την αϋπνία
  • Δυναμώνει τα ζωτικά όργανα, καρδιά, πνεύμονες, συκώτι, νεφρά

 

Το Τείχος Της Υγείας

Το μέλι περιέχει μια σειρά από ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Δείτε παρακάτω τι μπορεί να κάνει το μέλι και σίγουρα θα γίνει ο σύμμαχός σας στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων.

Το μέλι έχει την ικανότητά να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να βοηθά στην επούλωση των πληγών. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε ζάχαρη βοηθά στις περιπτώσεις μόλυνσης. Επιπρόσθετα, το μέλι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων με το όξινο pH του.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες χρονολογούνται από τα χρόνια του Δία, με τον μύθο να λέει πώς οι μέλισσες που τον τάιζαν με μέλι του έσωσαν τη ζωή.

 

Το μέλι και οι 10 ευεργετικές του χρήσεις στην υγεία

1. Αντισηπτικά:

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό σε μια πληγή όταν υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Το μέλι είναι αγνό, γι ‘αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον οργανισμό. Καμιά βρωμιά δε θα αγγίξει την πληγή.

 

2. Αθλητικές χρήσεις:

Το μέλι καταναλώνεται λίγο πριν ένας αθλητής παραστεί σε ένα σημαντικό γεγονός. Βοηθά να εμπλουτίσετε το ασβέστιο σας κατά την διάρκεια των δύσκολων καταστάσεων που θα αντιμετωπίσετε.

 

3. Αντιβιοτικά:

Μία γυναίκα είχε μια πληγή για 20 χρόνια που δεν ήταν ανθεκτική στα αντιβιοτικά και γέμιζε βακτήρια. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος και δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Τον Αύγουστο του 1999, διάβασε ένα άρθρο για το μέλι και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έβαλε το μέλι στην πληγή και μετά από λίγο αυτή επουλώθηκε.

 

4. Φαλάκρα:

Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό μέσο για να θεραπεύσει τη φαλάκρα και για να επιβραδύνει τη διαδικασία της τριχόπτωσης.

 

5. Γαστρεντερικά προβλήματα:

Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για τη θεραπεία γαστρεντερικών προβλημάτων. Η πρώτη αναφορά σε αυτό έχει γίνει από μουσουλμανικά βιβλία. Από τότε, οι μουσουλμάνοι έχουν χρησιμοποιήσει το μέλι θεραπεύοντας πολλές παθήσεις, όπως τη διάρροια.

 

6. Γαστρεντερίτιδα:

Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί για προβλήματα που έχουν να κάνουν με την γαστρεντερίτιδα, κυρίως, στα παιδιά. Αυτό γιατί το μέλι ενυδατώνει το στόμα.

 

7. Ακμή / περιποίηση προσώπου:

Συνδυάστε το μέλι με το πλιγούρι βρώμης και θα έχετε έτοιμη μια σπιτική κρέμα για την θεραπεία της ακμής σας. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αγοράσετε ακριβές θεραπείες προσώπου.

 

8. Έλκος:

Πολλά άτομα που έχουν έλκος, επίσης, μπορούν να καταναλώσουν μέλι. Μια κλινική μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν 20 mg μέλι 4 φορές την ημέρα είχαν λιγότερο σοβαρούς πόνους που προκαλούνται από το έλκος.

 

9. Αρθρίτιδα:

Δημιουργήστε μια κρέμα με νερό, κανέλα και μέλι και βάλτε τη στο σημείο όπου αισθάνεστε πόνο. Ο πόνος θα εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο.

 

10. Υπογονιμότητα:

Στα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το μέλι και την κανέλα για να θεραπεύσουν τη στειρότητα και για να αυξήσουν το σπέρμα. Οι γυναίκες, επίσης το χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ για να τις βοηθήσει να συλλάβουν πιο εύκολα, ειδικά στην Κίνα και την Ιαπωνία.